Нова онлайн мрежа обединява български предприемачи от цял свят

Те е създадена от българи в Лондон

Нова онлайн мрежа обединява български предприемачи от цял свят

Снимка: Pixabay

3569 ~ 2 мин. четене
Компанията International Business Alliance.Bulgaria, създадена от двама българи в Лондон, откри първата по рода си онлайн бизнес мрежа на международния бизнес и култура с българска връзка. Алиансът е насочен към обединение на представители на предприемачеството, инвестиционната и финансовата сфера, културните индустрии, образованието, филантропията на глобално ниво.

В платформата са включени редица привлекателни бизнес възможности. Потребителите могат да споделят бизнес проекти с цел привличане на партньори и инвестиции, да предлагат и търсят работа, да ползват консултации на международни експерти или да потърсят контакт с официалните Посланици на Алианса относно въпроси, свързани с местни пазари и регулации. Онлайн мрежата позволява на потребителите да създават и участват в професионални групи и събития, да споделят статии и новини от областта на техните бизнес активности, да ползват различни опции за реклама и комуникация.

В момента екипът разработва и образователна секция – IBA Institute, където членовете на платформата ще се възползват от видео тренинги, уебинари, онлайн и офлайн събития и др. с участието на международни експерти и консултанти в различни бизнес и културни области. 

До момента към платформата www.ibaconnect.com са се присъединили близо 150 члена от над 15 държави и 3 континента. Сред тях са редица иновативни и успешни компании от целия свят, институции, бизнес асоциации, професионалисти от различни бизнес сектори, предприемачи, експерти, журналисти и др.
Създателите и екипът на International Business Alliance.Bulgaria развиват новата мрежа с оглед осигуряване на пряк контакт между нейните потребители с цел обмен на идеи, развитие и разрастване на бизнеса на нови пазари и в нови направления. 

Част от проекта на International Business Alliance.Bulgaria е създаването на официална печатна медия - двуезично бизнес списание Elysium. Списанието достига до българските Посолства, до членовете на платформата, до български и чуждестранни бизнес и културни организации по света. Пилотният брой предизвика запитвания за дистрибуция не само от Европа, но и от Грузия, Южна Корея, Австралия, ОАЕ, Чили, САЩ и много други. В края на месец май се очаква новия пролетно-летен брой на списанието. 

Мисията на първата по рода си онлайн бизнес мрежа, насочена към международния бизнес с българска връзка, е да осигури интерактивна, бърза и надеждна комуникация между българските предприемачи и техните чужди партньори.      

„Ефективна, успешна и належаща в този глобален бизнес свят - така виждам възможността българи с бизнес по целия свят, както и техни чужди партньори, да общуват директно. Всеки познава най-добре условията на конкретния пазар, на който работи и може да помогне с този опит и знания. Стремежът ни е да свържем бизнесите на наши сънародници, да застанем зад идеите на културни институции и благотворителни фондации, да подпомагаме младите хора в техните професионални стремежи и да подчертаем значимостта на корпоративната социална отговорност и филантропия", коментира един от основателите на платформата Мирослав Богданцалиев, предприемач и инвеститор.
Коментари: 0