Новата туристическа дестинация - Антарктида

Първият пътнически самолет се приземи на пистата на студения континент

Новата туристическа дестинация - Антарктида
Автор: Александра Сотирова

Тя е сред най-студените туристически дестинации, но пътуването до Антарктида със сигурност ще бъде едно незабравимо преживяване. В края на месец ноември първият пътнически самолет се приземи на пистата на студения континент. Туристическа агенция „Antarctic Logistics and Expedition” организира полет с "Boeing 757" на исландската авиокомпания "Loftleidir", за да "демонстрира целесъобразността на приземяване на търговските транспортни самолети" в Антарктида.


Това проправя пътя за бъдещите пътнически полети в Антарктика, което може да промени начина, по който хората ще стигат до най-южния континент. Досега повечето туристи пътуваха до там с лодка, а фирма "ALE", базирана в Стафордшир, е една от малкото авиокомпании, които летят там. 

Компанията превозва пътници в товарни самолети, оборудвани със седалки за да бъдат подходящи за транспортиране на хора. Преминаването към традиционните пътнически самолети ще улесни спешната евакуация и ще предложи повече комфорт на пътниците, съобщи говорителката на компанията.


Очаква се, че пътническия самолет за две-три години ще се превърне в неразделна част от услугите на "ALE", но дотогава задграничните кораби ще останат основно средство за транспорт до Антарктида. 

Корабите често тръгват от Аржентина и чрез междинен пункт превозват пътниците до Антарктида.

Коментари: 0