Новият електрически модел Opel Corsa

Колата има автономен пробег от 330 километра

Новият електрически модел Opel Corsa
9602 ~ 1 мин. четене

Германската марка Opel се насочва към електромобилите с новия модел Corsa. За първи път автомобилният производител предлага в гамата си захранвана от батерии електрическа версия с автономен пробег от 330 километра (според WLTP , предварителни данни). Поръчките за шестото поколение на Corsa ще започнат да се приемат след няколко седмици, като стартът ще бъде даден от Corsa-e, следвана от дизеловите и бензиновите версии на новия модел.

Mаксималната мощност на колата е 100 кВт (136 к.с.) и автономен пробег от 330 километра. Акумулаторната батерия с капацитет 50 кВтч може да зареди до 80% от капацитета си за 30 минути и има 8-годишна гаранция. Нивото на заряд на акумулаторната батерия може да се провери по всяко време с помощта на приложението "myOpel", давайки възможност за постоянна и удобна оптимизация на времето и разходите за зареждане. Corsa-e може да се зарежда чрез обикновен кабел от домакинска електромрежа, от стенен Wallbox модул в дома или на станция за високоскоростно зареждане.

Продължителността на автономния пробег може да се променя от водача, който има възможност да избира между три режима на шофиране - Normal, Eco и Sport. Спортният режим ускорява реакциите и увеличава динамиката на пътя с умерено намаляване на автономния пробег.

Corsa-e се нуждае само от 2,8 секунди, за да достигне 50 км/ч и от едва 8,1 секунди до 100 км/ч.

От световната премиера на модела Opel Corsa през 1982 година до момента са произведени над 13,6 милиона екземпляра.

Коментари: 0