Новият iPhone 7 може да се окаже водоустойчив

Сайтът MacRumors публикува информация и за още новости, които ще бъдат обявени официално на 7 септември

Новият iPhone 7 може да се окаже водоустойчив
С наближаванетo на датата за обявяване на новата модификация на iPhone, което е планирано за 7 септември, слуховете за неговите възможности се увеличават. Последният е, че седмата версия на популярния смартфон ще бъде водоустойчива. Сайтът MacRumors твърди, че разполага с надеждна информация, според която iPhone 7 ще бъде произвеждан с подобрена хидроизолация.


През последните години Apple се опитва да подобрява водоустойчивостта на своите устройства. Няколко ентусиасти дори проведоха експерименти, публикувани в YouTube, които показаха, че дори iPhone 6s може да оцелее след потапяне във вода за кратко. Apple обаче никога не е рекламирала подобни възможности на своите смартфони.

Според информацията на MacRumors устройството ще може да издържи при потапяне във вода с дълбочина до 1 метър, престоявайки там около 30 минути. Което означава, че притежателите на последния модел няма да могат да плуват с него в джоба, но поне вече няма да се притесняват, ако без да искат скочат в него в басейна.

Освен водоустойчивостта MacRumors се е добрал и до още няколко подробности за iPhone 7. Ако слуховете се окажат верни моделът ще се предлага в пет цвята: сребрист, златен, розово злато, матово черно и т. нар. цвят „черно пиано“. На външен вид седмата серия ще изглежда в голяма степен както своя предшественик - iPhone 6s. Той обаче ще има подобрена камера и няма да разполага с 3.5 мм жак за слушалки, което ще принуди притежателите му да се сдобият с безжични слушалки или да използват Lightning портa.

Коментари: 0