Новият стадион в Самара ще се казва „Космос Арена”

Съоръжението ще бъде домакин на Мондиал 2018 в Русия

Новият стадион в Самара ще се казва „Космос Арена”
4562 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Гатев

Футболният стадион, чийто строеж започва още в средата на юли месец миналата година, ще се казва „Космос Арена”, съобщава агенция ТАСС, цитирайки пресслужбата на руското правителство.

Новият стадион е проектиран да настани 45,000 души и ще е бъдещ дом на местния отбор по футбол „Криля Советов”. В дизайна на архитектурата са включени космически елементи, поради факта че областта на Самара е считана за сърцето на Руската авиация и космическа индустрия.


Стадионът ще се намира в северната част на града. Според планове на регионалните власти, новата постройка ще позволи развитието на местната инфраструктура, осигурявайки достъп с транспорт. Очаква се "Космос Арена" да бъде завършен през лятото на 2017 година.

На заседание на работната група, отговаряща за подготовката на Мондиал 2018 са били обсъдени и други имена за стадиона като: „ Самара Арена”, „Корольов Арена”, „Волга Арена” и „Жигули Арена”. Болшинството обаче гласува за името „Самара Космос” и това става факт.


Съоръжението ще наподобява космически кораб и всички проблеми по техническата и административната част са отстранени. Още три стадиона, които ще бъдат домакини на световното са завършени – тези в Сочи, Казан, както и стадиона на ФК „Спартак” в Москва. Работата по стадиона в Санкт Петербург продължава, като се смята той да бъде завършен до края на лятото на 2016 година.

Коментари: 0