7 остарели джаджи, които струват повече, отколкото предполагате

Някои технологии не остаряват

7 остарели джаджи, които струват повече, отколкото предполагате
5036 ~ 2 мин. четене
Чували ли сте за жената, която изхвърли ретро компютър Apple 1. Това не беше много забавно за нея, тъй като компанията за рециклиране продаде компютъра за 200 хил. щатски долара в частен търг.  Ако не сте любители на стари вещи, можете да продадете остарелите джаджи на правилната цена, а изкараните пари ще ви помогнат да се сдобиете с нещо ново и актуално. 

1. Оригинална игра Nintendo GameboyНякои остарели джажди са ценни заради тяхната рядкост, други са ценни, защото са били нещо уникално за времето си. Nintendo Gameboy попада в последната категория и може да се намери в eBay при драстични промени в цените. 

Цена: $125

2. Apple iPod Classic 160gbМузикалните фенове изпаднаха в паника, когато Apple обяви по-рано тази година, че спира iPod Classic. Решението на компанията доведе до края на една ера за MP3 плейърите и намали значението на физическата памет на устройствата, преминавайки към стрийминг.

Цена: $400

3. Boombox GhettoblasterПреносимите стерео уредби са изминали дълъг път  до могъщата Ghettoblaster. Те до ден днешен имат своя чар и редица музикални фенове ги съхраняват като антики.

Цена: $85

4. ТамагочиАко не сте хранили вашия виртуален домашен любимец в средата на 90-те години, вече няма как да го направите, тъй като тази обичана джаджа бе "погребана". Към днешна дата тамагоджитата все още се издирват онлайн, от хора с носталгия към тях.

Цена:$45

5. Pokemon distribution cartridge (Nintendo DS)Може да е минало времето на Покемон, но играта е голям удар за колекционери. 

Цена: $315

6. ВидеоигриНе всички игри са оценени по стойност с течение на времето и голяма част от тях отиват в кофата или в местни благотворителни магазини. Но ако сте от хората, които са обичали игрите и си колекционират спомените от детството , видеоигрите и видеокасетите са много добър избор.

7. Nokia 3310Този телефон може да има най-досадната мелодия, която сте чували някога, но Nokia 3310 все още е един от най-добрите телефони, създавани някога. Редица потребители, които не са заинтересовани в голяма степен от техническите характеристики на телефоните, си мечтаят за простотата и лекотата, с която се работи с Nokia 3310.

Цена: $40

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg