Остават 2 седмици за подаване на проекти в The Venture

Най-добрите от тях се състезават за наградния фонд от $1 000 000

Остават 2 седмици за подаване на проекти в The Venture

The Venture набира бизнес проекти с кауза до 1 декември 2016. Проектите се подават в платформата www.theventure.com. Международното състезание за стартиращи компании с кауза развива възможностите на бизнеса да създава положителна промяна. Социално отговорните компании бележат ръст в целия свят; 69% заявяват своето желание да работят за компании, които използват своя капацитет за добра кауза. Освен надеждите, възлагани на бизнеса, участниците в изследването посочват като възможни двигатели за промяна индивидуални предприемачи, инвеститори, правителства и публични личности.

"Последните няколко години виждам, че екипи, които започнаха преди 3, 4 години и вложиха много усилие в развитието на проектите си вече отчитат солиден прогрес. Преди липсваше опита, който идва с времето. " – казва Боян Бенев, предприемач и член на журито на конкурса.

Останалите членове на българското жури тази година са Христо Христов - изпълнителен директор на "Нетинфо", Елена Маринова – президент и съдружник в „Мусала Софт”, Манол Пейков – издател и собственик на издателска къща „Жанет 45”, Галя Прокопиева – изпълнителен директор на „Икономедиа”,  Павел Езекиев – съосновател и управляващ партньор в рисковия инвестиционен фонд NEVEQ и ментор на стартъп компании от иновационните технологии и Мирослава Симова – управляващ директор на „Pernod Ricard” за България.

Chivas The Venture – Win The Right Way е глобална инициатива на Chivas Regal, която дава възможност на предприемачи да осъществят бизнес, който създава предпоставка за значима социална промяна. На локално ниво жури ще определи кой проект да представи страната на глобалния финал на Chivas The Venture и да се състезава за дял от наградния фонд от $1 000 000.

Финалистите ще заминат на едноседмично обучение за управление на бизнес и ще представят идеите си пред световни бизнес лидери. Наградният фонд от $1 000 000 ще бъде разпределен между тях, като $250 000 ще бъдат разпределени чрез 5-седмично гласуване, a останалите $750.000 ще бъдат разпределени от глобално жури между един или повече екипи.

Коментари: 0