10 от най-красивите велосипеди на 2016 г.

Те са иновативни и мощни

10 от най-красивите велосипеди на 2016 г.
Красотата има много форми. Инженерството и занаятчийството също може да създава красота. Това доказват тези велосипеди, подредени сред 10-те най-красиви на годината от британската Би Би Си.

В тази доста субективна класация на задвижвана от педали машинария се опитваме да намерим красотата във всякакви форми – от неокласическия стил на детска триколка до удобен инвадилен стол с педали, казват авторите на подреждането.

Ето ги и 10-те модела:

1. The Archont от Ono BikesЦената му е между 2000 и 10 500 долара. Всеки модел се прави ръчно, по размерите и вкуса на клиента.

2. The Super 73 от Lithium CyclesТова колело струва 2999 евро. Има 1000-ватов електрически мотор и допълнителна батерия. Очаква се да започне производство през октомври, финансира се през сайта за споделено финансиране Kickstarter.

3. The Volata от Volata CyclesИма GPS навигация, автоматични светлини и струва 3499 долара.

4. The Electric Juggernaut от RunguНа цена от 4299 долара, този звяр с три гуми е зелената алтернатива на АТВ. Развива до 20 мили в час.

5. The Sladda от IkeaТова е най-нискобюджетният велосипед в подреждането – само 599 долара. Той е премиерата на Ikea на пазара на колелета и идва с 10-годишна гаранция.

6. The G3 от GoCycleЦената на този електрически модел варира от 4500 до 4900 долара. Красотата идва от това, че батерия, кабели – всичко е скрито под магнезиевата рамка. Фаровете и мултифункционалното табло са напълно интегрирани в дръжките.

7. The Ready Made Road OG1 от SpeedvagenТози спортен градски  велосипед струва 5 385 долара и се прави ръчно. Предлага се в пет размера и два матови цвята.

8. The Tribel Gran Tourismo от SmikesonБеше време детските триколки да се превърнат в нещо ново – спортен велосипед като този с алуминиева или стоманена рамка и преден спойлер и педали, изработени от крушово дърво и бук. Шантавият модел струва между 375 и 595 евро.

9. The Cogy Wheelchair от Tess CoДа не можеш да ходиш е ужасно изпитание за мнозина, ето защо японският производител е решил да превърне инвалидната количка в красиво и удобно за придвижване транспортно средство с педали. За пациенти, живеещи с последиците от инфаркт, Паркинсон или парализа на един от краката, се изискват минимални усилия и движение на здравия крайник, за да активират въртенето на педалите. Моделът струва между 2500 и 2800 британски паунда.

10. The PodRide от Mikael KjellmanТози веломобил е една брилянтна идея, засега само като концепция. Струва около 2800 долара. Идва с „каросерия” от водоустойчив плат с чистачка на предното стъкло и с малко ремарке за багаж. Скромен 250-ватов електромотор увеличава мощността на краката и позволява скорост до 15 мили в час.
Коментари: 0