Служебното правителство прави първа рокада в сектор енергетика

Изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов заема пост на Жаклен Коен в АЕЦ \"Козлодуй\"

Служебното правителство прави първа рокада в сектор енергетика

Петьо Иванов, изпълнителен директор на Български енергиен холдинг

Снимка: Economic.bg

4499 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

След промените на ключови позиции в сектор земеделие, служебното правителство прави и първата рокада в енергийния сектор. Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов ще бъде назначен и за председател на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй" АД. Той ще застане на мястото на Жаклен Коен. Това показват вече подадените документи в Търговския регистър.

Коен бе изпълнителен директор на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ) от юли 2014 г. до февруари 2016 г. Тогава с решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова той бе отстранен от поста, а неговото място зае Петьо Иванов, който преди това бе шеф на държавния газов доставчик "Булгаргаз". Тогава от енергийното ведомство обясниха, че "промените целят оптимизация на работата на БЕХ", но не обясниха точни мотиви за отстраняването на Коен.

При съставянето на служебния кабинет на президента Румен Радев името на Жаклен Коен бе спрягано за поста министър на енергетиката. В крайна сметка мястото получи Николай Павлов, който е принципал на БЕХ и съответно на АЕЦ "Козлодуй".

Подкрепи Economic.bg