Първият изцяло електрически SUV на Ford ще е Mustang

Автомобилът ще е в търговската мрежа през есента догодина

Първият изцяло електрически SUV на Ford ще е Mustang

Снимка: Ford

Ford Motor разширява емблематичната си марка Mustang, като под нея ще направи първия си електрически всъдеход (SUV): Mustang Mach-E.

Превозното средство ще бъде представено тази неделя в Лос Анджелис. Появата му ще отбележи първия случай, в който името и марката на Mustang се използват на превозно средство, различно от кола с две врати, откакто серията дебютира през 1964 година.

Преди обявяването на името в четвъртък, Ford говореше за Mach-E като за „вдъхновен от Мустанг“ SUV, а не като за продукт, който ще носи името и логото на този бранд.

Автомобилният производител отказа да предостави допълнителни подробности относно решението да превърне изцяло електрическия всъдеход в Mustang. Вероятно целта е колата да се открои във все по-пренаселения сегмент на електрическите превозни средства, коментира CNBC.

Mustang Mach-E ще бъде наличен при американските, канадските и европейските дилъри следващата есен, посочват от Ford. Онлайн резервациите за покупка на автомобила ще започнат след представянето на всъдехода по време на частното събитие тази неделя, дни преди публичния му дебют на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

Клиентите ще могат да резервират Mustang Mach-E на сайта ford.com, като заплатят депозит от 500 долара. Дава се и възможност за закупуване на “ограничено първо издание” на всъдехода, отбелязва още производителят. Допълнително ще бъде обявено от кога ще могат да се правят резервации за автомобила в Китай.

Ford не разкри цената на автомобила. 

Глобалният дебют на Mustang Mach-E ще бъде предаван в акаунтите на Ford в социалните мрежи в неделя. Актьорът Идрис Елба, неотдавна обявен като знаменитост-говорител на компанията, ще бъде специален гост при представянето.
Коментари: 0