Пазарите реагираха добре на новината за нови търговски преговори

След края на търговията бяха публикувани корпоративните отчети на Apple, които надминаха очакванията

Пазарите реагираха добре на новината за нови търговски преговори
Последният ден на месеца завърши със силни резултати за водещите индекси. Dow Jones и S&P 500 отбелязаха най-силните си месечни повишения от януари насам, а технологичният NASDAQ отбеляза четвърти пореден печеливш месец, добавяйки повече от 2% през юли. В рамките на сесията трите индекса добавиха респективно 0.43%, 0.49% и 0.55%.

След края на търговията бяха публикувани корпоративните отчети на Apple, които надминаха очакванията и печалбата на акция (EPS) беше 2.34 долара при прогноза $2.18, което повиши цената им в часовете след затварянето на пазара.

Новината за потенциалното възстановяване на търговските преговори между САЩ и Китай в лицето на търговския министър Стивън Мнучин и вицепремиера Лиу Хе даде необходимия тласък на пазарите и както в САЩ, така и в Европа преобладаваха биковете.

Акциите на Boeing и Caterpillar поскъпнаха с 1.5% и 2.9%. Британският индекс FTSE нарасна с 0.62%, а френският САС – с 0.37% до 5511 пункта. Бенчмаркът DAX финишира със 7 пункта повече и приключи търговията на 12805 пункта.

Лихвен процент - САЩ

Днес ще бъде публикувано решението на Федералния резерв по въпросите на паричната политика.  Очаква се да няма промени в лихвените проценти, но интересно ще бъде изявлението след заседанието, на което инвеститорите ще следят за информация относно бъдещи увеличения през септември и отново през декември. Председателят на Фед Джером Пауъл заяви наскоро, че постепенните увеличения на лихвите са най-реалистичният вариант, което сигнализира, че разходите за заеми ще продължат да се покачват.

Инструмент на фокус - Tesla Inc.

Технологичната компания срещна силна съпротива при 360-370 долара за акция и в рамките на месец изтри голяма част от стойността си. Във вторник акциите паднаха под психологическата граница от 300 долара, а вчера не успяха да я преминат, макар и да записаха ръст. Днес след затварянето на търговската сесия Tesla ще публикува отчетите си за второто тримесечие и ще стане ясно дали котировките ще паднат до долната граница на формирания низходящ канал или ще пробият линията на съпротива и ще възстановят част от загубите.

USD/JPY

Японската йена отново отбеляза сериозно отстъпление спрямо щатския долар вчера. За деня валутната двойка се отдели от линията на подкрепа на формирания канал, премина 50-периодната средна и се доближи, но не прекрачи нивото при 112.00. Възходящото движение на осцилатора MACD ни кара да смятаме, че в краткосрочен план отново ще има повишение с потенциал за достигане до 112.30-112.50.

Oil US

Лекият суров петрол се движи в широк възходящ канал от началото на годината насам, като след като в понеделник успя да премине границата от 70 долара в края на деня, вчера цената му отново се понижи до 68 долара за барел. Котировките са в близост до 50-дневната средна ЕМА, а индикаторът Стохастик загатва за скорошно низходящо пресичане, което би могло да даде тласък на мечките. Днес ще излязат данни за запасите към 27 юли и това ще определи накъде ще поеме цената на течното злато.

NASDAQ

Технологичния индекс преживява тежки дни покрай слабите финансови отчети на някои от големите компании в състава му. За два дни той изтри повече от 3% от стойността си, но вчера успя да запише малка зелена свещ, тествайки 50-дневната ЕМА. Очакваме котировките да останат над подвижната средна, което да позволи на бенчмарка да възстанови натрупаните до момента загуби.
Коментари: 0