Пазарите следят действията на Австралийската централна банка

Среброто премина над бариерата от 21 долара за тройунция

Пазарите следят действията на Австралийската централна банка

Австралийският долар в центъра на вниманието

В Австралия продължава броенето на резултатите от вота, но те може би те няма да бъдат известни до края на седмицата. Разговорите за коалиция могат да отнемат пък месеци. Австралийският долар растеше на пазарите след поскъпването на благородните метали и желязото. Пазарите заложиха на несигурността от изборите, че тя ще спре централната банка от намаление на лихвите.

Новозеландският долар последва в ралито австралийския.

Американските пазари бяха затворени заради Деня на независимостта и това доведе до спокойна търговия в другите валути.

Почивен ден в Америка, спокоен ден в Европа на пазарите за облигации

Пазарът на облигации в САЩ беше затворен, но фючърсите се търгуваха и индикираха, че доходността по десет годишните облигации е без промяна на 1.44%. Английските и европейските пазари също бяха много спокойни, но все пак продължиха да отчитат спадове на доходността.

Калкулациите на пазара за повишение на лихвите на Фед се повишиха незначително и показват шанс от 5% за повишение през септември и 15% за действия през декември.

Среброто изпреварва златото в растежа

Среброто премина над нивата от 21 долара за първи път през последните две години, а златото отчете растеж за пети пореден ден. Съотношението злато/сребро слезе под 70 за първи път след май 2015, което показва предпочитанията на инвеститорите към среброто при последното рали на благородните метали.

Оценки показаха, че производството на петрол в Нигерия е нараснало миналия месец след поправки на инфраструктурата, която беше повредена при атаки на военни формирования.

Почивен ден на Уолстрийт, слаба търговия в Европа

В Америка нямаше търговия на акциите, тъй като страната почивашеп по случай Деня на независимостта. В Европа търговията беше слаба като английския FTSE100 индекс спадна за първи път през последните пет работни дни.

Коментари: 0