Тенденции в сватбените покани

Вижте как може да впечатлите гостите си

Тенденции в сватбените покани

Юни месец е един от най-предпочитаните за сватбени тържества, заради хубавото време и разгара на летния сезон. Всички младоженци искат красива и незабравима сватба, с която да впечатлят своите гости. Първото нещо, обаче с което ще очаровате роднини и приятели са сватбените покани. 

Преди изобретяването на печатната преса, сватбите са били обявявани от глашатай, който обикаля улиците, разказват от yaza. След това са започнали обявленията във вестниците, а след индустриалната революция личното адресиране на покани за сватба набира все по-голяма популярност.

Тенденциите в сватбите и сватбените покани се сменят през няколко години, като през последните е най- модерно за се изпращат ръчноизработени покани, с които младоженците показват персонално отношение. За да сте в крак с модата, поканите трябва да са написани на ръка. Освен емоционалната стойност, която носят ръчноизработените покани позволяват да бъдат различни и много по-персонализирани.

Друга тенденция е да се използват илюстрации, които да имат забавен елемент и да изобразят младоженците като животни, растения или с техни любими символи. Тъй като все повече младоженци избират градински сватби, това което се набляга в поканите са свежите природни елемнти. Присъства зеленина в изобилие. Интересно е когато се прави декупаж или се залепят хербаризирани цветя.

Относно цветовете, също се забелязват промени през последните години. Сватбените традиции се променят и булките смело използват контрастни и пъстри цветове като бордо, турско синьо, тъмно зелено. 

Интересен факт е, че в Западна Европа двойките спестяват средно по 330 долара от покани, когато са ръчноизработени. Прието е сватбените покани да се изпращат 6-8 седмици по-рано. За последната половин година у нас да изпратени около 50 000 сватбени покани. 

Коментари: 0