Данните за заетостта в САЩ добавят още напрежение на пазара

Междувременно златото достигна най-високото си ниво от 21 септември насам

Данните за заетостта в САЩ добавят още напрежение на пазара

Снимка: Unsplash

236 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари запазиха положителния ръст с надеждите, че в най-скоро време Америка ще има категоричен резултат за президентските избори. Dow Jones направи най-добрата си седмица за момента от април. Индексът нарасна с 1.95%, в същото време, S&P500 отчете същия дневен ръст като индустриалния индекс.

NASDAQ и технологичните компании продължават да бъдат водещи на пазара, технологичният индекс успя да достигне 2.6% изменение за деня.

Европейските пазари затвориха с повишение и в очакване на нов президент на САЩ. FTSE100 се повиши с 0.39% до 5906.18 пункта, докато DAX нарасна с 1.98%, търгувайки се на 12568.09.

Петролът отрази понижение, като паузира тридневния си ръст, след като в Европа бяха обявени нови мерки и правила за карантина в много от държавите членки. Brent затвори с разлика от 0.9%, като се установи на 40.85$, а WTI последва с идентично понижение, като се търгуваше на 38.79$ за барел. Златото достигна най-високо ниво от 21 септември, след като доларът изгуби влияние на пазарите поради потенциалната победа на Джо Байдън в изборите. Спот златото отрази 2.3% ръст до 1947.16$, докато златните фючърси се повишиха с 2.9%, установявайки се на 1951.80$ за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

През утрешния ден в 15:30 САЩ, ще бъдат публикувани данни за промяна на броя на заетите в неселскостопанския сектор. Информацията ще отрази колко са новите наети хора извън селскостопанската дейност. Данните ще имат силно влияние върху икономическата активност в близък план, след като ново обявените работи са главен индекс за силата на икономиката и потребителски разлики.

Инструмент на фокус

Microsoft

Акциите на компанията успяха да достигнат зона на съпротива около ниво 220.00, като за последните няколко дни цената успя да пробие експоненциалната средна. Ако силната подкрепа от пазара продължи и текущата цена успее да пробие съпротивата, може да се очаква движение до локалния връх съставен на психологическото ниво от 230.00.

EUR/GBP

Валутната двойка образува възходящо движение от средата на април, като текущата стойност се намира близо до долната граница на канала. При засилен натиск от пазара е възможно цената да направи тест на образуваната граница, като при успешен опит за пробив е възможно валутната двойка да достигне психологическото ниво от 0.8700 където има силно заформена подкрепа.

Palladium

Цената на суровината образува възходящ тренд от края на юли. През изминалата седмица, паладия направи фалшив пробив на възходящия тренд, след като се не успя да пробие 100 периодната средна. При допълнителна подкрепа от пазара, е възможно цената да продължи да се покачва до локалния връх съставен над 2400.00. Индикаторът Стохастик подсказва за пресичане на бавните средни в положителна посока, което предразполага за дълга позиция.

Denmark 20 Cap

Датският индекс образува възходящо движение от началото на август. Текущата стойност успя да достигне до ниво поставено от предишния локален връх, като при продължителна подкрепа е възможно цената да нарасне още. В противен случай, е възможно индексът да се понижи до ниво около 1500.00 пункта, малко над експоненциалната средна. Индикаторът Стохастик показва, че цената се намира близо до зона на прекупен пазар, което може да доведе до корекция и промяна на текущото движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg