Петролът скочи до едномесечен връх заради урагана Айда

И американските, и европейските пазари затвориха на зелено в първия ден от седмицата

Петролът скочи до едномесечен връх заради урагана Айда

Снимка: Unsplash

276 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари приключиха първия ден от седмицата на зелена територия. NASDAQ се понижи с 0.07%, приключвайки на 15 105, а S&P 500 се повиши с 0.23% до 4458, прекъсвайки четиридневна негативна сесия. Dow се възстанови от петдневна серия от загуби и прибави 200 пункта, достигайки до 34 869.

Европейските фондови пазари затвориха на зелено в понеделник, като инвеститорите продължиха да претеглят последното решение на Европейската централна банка и данните за инфлацията. DAX се повиши с 0.59% и приключи на ниво от 15 701, а FTSE 100 записа ръст от 0.56% до 7068.

Петролът се повиши до едноседмичен връх заради опасенията за доставките в САЩ вследствие на щети от урагана Айда. WTI прибави 1.43%, завършвайки на 70.72 USD за барел, а Brent се повиши с 1.06% до 73.69 USD. Златото се повиши в навечерието на публикуването на ключови икономически данни от САЩ и приключи на 1 793 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Безработица и индекс на потребителските цени

Денят ще започне с данни от Обединеното кралство за промяната в броя на молбите за помощи при безработица и равнището на безработица. По-късно през деня от САЩ ще излязат отчетите за годишните и месечните данни за индекса на потребителските цени, като се очаква минимално понижение спрямо предходен период.

Инструмент на фокус

United Health Group – Дневна

Акциите на компанията консолидират от средата на април. Корекциите в цената са ограничени до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. През последните две сесии цената се търгува под 50 ЕМА, но не може да се установи под психологическото ниво 400, което е потенциален сигнал за възходящо движение. Пробив и установяване над 50 ЕМА, е възможно да доведе до възходящо движение. Задържане под 50 ЕМА може да доведе до низходящ тренд.

GBP/USD – Дневна

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на юни. През последните 8 сесии цената се движи над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Движението на графиката направи и пробив на низходяща тренд линия, което е възможно да доведе до възходящо движение. Пробив и установяване под 20 ЕМА може да доведе до низходящо движение.

Coffee – Дневна

Кафето се намира в низходящ тренд от средата на юли, цената е над 50 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над 50 ЕМА е възможно да доведе до продължение на по-дългосрочен възходящ тренд. Образувана е техническата фигура триъгълник, пробив на долната граница е възможно да доведе до низходящо движение. Пробив на горната граница на триъгълника е възможно да доведе до възходящо движение. Пробив и установяване под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящ тренд.

JP 225 – Седмична

Японският индекс се намира във възходящ тренд от средата на август, цената се търгува над 20 – периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Цената формира двоен връх на седмична, ако не бъде пробит е възможно да видим низходящо движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което може да доведе до низходящо движение. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и задържане под 20 ЕМА може да доведе до низходящ тренд.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg