Петролът тръгна надолу след срещата на ОПЕК+

Европейските фондови пазари се търгуваха на червена територия

Петролът тръгна надолу след срещата на ОПЕК+

Снимка: БТА

776 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

В първия ден от съкратената работна седмица в САЩ, американските фондови пазари отбелязаха спад. Доходността на облигациите падна в понеделник, като 10-годишната доходност на държавната хазна е под 1.4%, което е още едно доказателство, че инвеститорите се съмняват в силата на американската икономика. S&P 500 прекъсна седемдневната печеливша поредица и спадна с 0.20% до 4352 пункта. Технологичният NASDAQ отбеляза ръст от 0.17%, достигайки до 14 663, а Dow Jones изгуби 0.60%, приключвайки на 34 577.

Европейските фондови пазари се търгуваха на червена територия. Инвеститорите следяха отблизо петролните пазари след провалените срещи на ОПЕК+. Немският DAX се понижи с 0.96% и затвори на 15 511, а FTSE 100 пропадна с 0.89%, за да достигне до 7100 пункта.

За кратко във вторник черното злато успя да достигне до шестгодишен връх, след като преговорите между ОПЕК+ и нейните съюзници, които добиват петрол бяха отложени за неопределено време. Групата не успя да постигне споразумение за производствената политика за август и след това. Brent изгуби над 3% и затвори на 74.84 USD, а WTI 1.94% и приключи на 73.70 USD за барел.

Цените на златото за кратко се търгуваха на над 1800 USD, цената беше подкрепена от намаляване на доходността на 10-годишните облигации. Златните кюлчета повишиха стойността си с 0.27% и завършиха на ниво от 1 796 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Индустриално производство

Днес ще излязат данни за индустриалното производство на Германия. Денят ще бъде спокоен от гледна точка на публикуването на важни икономически данни.

Инструмент на фокус

Caterpillar

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд, а всяка корекция е ограничени над 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Цената направи пробив на тренд линия и се търгува под 20 ЕМА. Бавният стохастик излиза от препродадени стойности, което е сигнал за потенциално възходящо движение. Пробив и задържане под психологическото ниво 200 е възможно да доведе до продължение на низходящото движение.

AUD/USD

Валутната двойка се движи в низходящ тренд от средата на юни като се търгува под 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Образувана е дивергенция между стойностите на RSI и движението на графиката, което сигнализира за потенциално възходящо движение. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до по-ниски нива. Пробив и задържане над 20 ЕМА може да сложи началото на нов възходящ тренд.

Copper

Медта се намира във възходящ тренд от края на март миналата година. Цената се движи над 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Бавният стохастик е близо до препродадени стойности, което е сигнал за потенциално възходящо движение. Пробив и задържане под 20 ЕМА може да сложи началото на нов низходящ тренд.

FRA 40

Френският индекс се движи във възходящ тренд от февруари миналата година. Всяка корекция в цената е ограничена до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе ролята на подкрепа. Пробив и задържане под подкрепата е възможно да доведе до нов низходящ тренд.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg