10 плажа в Гърция, които трябва да посетите (снимки)

Побързайте, защото са на път да изчезнат

10 плажа в Гърция, които трябва да посетите (снимки)
Гърция е сред най-популярните дестинации за любителите на слънцето, морето и плажовете. Но много от тях биват заличени, а един от главните виновници за това са земетресенията. През 2015, земетресение с магнитут 6.5 по Рихтер потапя един от райските плажове на Лефкада.Все пак се насладете на тези плажове и задължително ги посетете, преди да изчезнат.


10. Палеокастрица, Корфу


Това е малко село на остров Корфу в Йонийско море. Главният плаж носи името на селото, но има още около 15 плажа, до които, обаче, може да се стигне само с лодка.


9. Клефтико, Милос


Името му означава „скрит”. До там се стига само с лодка, а в миналото  на това място са се крили пирати. Това е и причината за името.


8. Симос, Елафонисос


Как се описва с думи невероятен плаж? Няма как. Затова се насладете на снимката на кристалните води на Симос.


7. Миртос, Кефалония


Безкраен плаж обграден от планини от едната страна и тюркоазени води от другата.


6. Порто Кацики, Лефкада


Още един прекрасен плаж в Йонийско море, този път в Лефкада. Плажът е много известен сред туристите.


5. Саракинико, Милос


Тук няма къде да забиете чадър, има само бели скали и кристално чиста вода.


4. Свети Павел, Родос


Родос е вторият по големина остров в Гърция. Линдос, където се намира плажът, е най-популярното село. На снимката изглежда, че плажът е на езеро, но не е. Има малък процеп, от където могат да влязат малки лодки.


3. Балос, Крит


Крит е най-големият и най-красив остров в Гърция. На този остров има много плажове, но Балос е описван като рай на Земята. Плажът е огромен, има и лагуна – тюркоазено синьо море и бяло-розов пасък.


2. Елафониси, Крит


Тук пясъкът също е бяло-розов, но с много по наситен цвят. Всъщност е смес от червен и бял пясък, а резултатът е прекрасен.


1. Навагио, Законтос


Този плаж е сред най-красивите и сред най-популярните. Името му означава „корабокрушение”, а който е ходил там, знае защо. Местността е много ветровита, което не е добре за корабите. Когато е прекалено силен вятърът, е дори невъзможно да се стигне до там с лодка, защото е много опасно.

Коментари: 0