Плажните принадлежности на „Буните“ във Варна може да достигнат до 45 лв.

Правителството определи концесионер и на морски плаж „Бутамята“ в община Царево

Плажните принадлежности на „Буните“ във Варна може да достигнат до 45 лв.

Снимка: Pixabay

До 45 лв. може да достигне цената на комплект чадър с два шезлонга на морския плаж „Буните“ във Варна. Това стана ясно след като днес Министерския съвет определи за концесионер на този плаж „Холдинг Варна“ АД. През следващите 20 г., колкото е срокът на концесията, новият стопанин на плажа се задължава да предлага чадърите и шезлонгите на цена до 15 лв. за бройка.

Трябва да се отбележи обаче, че записаната цена в концесионния договор, в случая е до 15 лв., което означава, че концесионерът може да предложи и цена на плажните принадлежности за туристите в размер на 15 лв. или по-малко, но не и по-скъпи. Годишното концесионно възнаграждение е в размер на 28 хил. лв., без ДДС. В същото време концесионерът ще инвестира 21 828 лв. с ДДС в санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж.

Междувременно правителството определи и фирмата „Ди Ен Трейд“ ЕООД за концесионер на морски плаж „Бутамята“ в община Царево, област Бургас. Концесията отново е за срок от 20 г. като в този период цените на чадърите и шезлонгите на плажа трябва да са в размер на до 5.50 лв. Размерът на годишното концесионно възнаграждение пък е 21 хил. лв., без ДДС, а обещаните инвестиции свързани с подобряване на облика за срока на концесията от страна на новия концесиоер, са в размер на 385 756,80 лв. с ДДС.

Коментари: 0