По-евтино е да живееш в хотел, отколкото в Лондон

Градът е твърде скъп и има малко свободни места

По-евтино е да живееш в хотел, отколкото в Лондон

Последните проучвания показват, че е по-евтино да живеете в 4-звезден хотел в 65% от европейските столици, отколкото да наемете апартамент в Лондон. И условията, предлагани от хотела ще бъдат много по-добри от това, което ще намерите в наетата квартира.

Средната цена на жилище под наем в столицата на Великобритания е 1676 паунда на месец. Това е около 55 паунда на вечер. За подобна цена лесно може да се намерят по-атрактивни предложения, ако се насочите към европейските хотели, според проучване на Sadiq Khan. Слабостта на еврото спрямо паунда в същото време служи като особен плюс, което ви позволява да разгледате внимателно не само 3-звездните варианти.

За по-малко от 55 паунда може да се настаните в хотел, където ще имате достъп и до басейн или спа, ежедневна закуска на шведска маса, както и обслужващи услуги. Хотелите във Варшава, Париж, Прага и Берлин могат да предложат това.

В същото време, в Лондон, някои компании се опитват да осигурят жилища на достъпни цени, но хората да живеят заедно с други непознати. Въпреки това, в обявените имоти на цена £ 1,100 ще трябва да споделяте своето пространство с някого. Има жилища, в които кухнята е предназначена за няколко семейства.

В тези помещения стаите са много малки, площта им може да достигне до 10 квадратни метра, което е дори по-малко от една стая в хотел. В същото време градът е твърде скъп и има малко свободни места. Достъпните жилища на пазара са перфектни за студенти, които могат лесно да се адаптират към неудобството и не са взискателни по отношение плана на жилището. Въпреки това, семействата с деца се нуждаят от нещо по-широко и достъпно.

Коментари: 0