Полицията издирва президента на МОК

Той ще бъде призован като свидетел в разследването срещу Патрик Хики

Полицията издирва президента на МОК

Президентът на Международния олимпийски комитет – Томас Бах, е търсен от полицията в Бразилия за да бъде разпитан като свидетел по делото срещу бившия шеф на европейската олимпийска организация – Патрик Хики, съобщи bTV.

Полицията в южноамериканската държава съобщи, имат нужда от показанията на Бах заради негови съобщения, изпратени до Хики.

Ирландецът, който беше арестуван след края на олимпийските игри в Рио де Жанейро преди месец, трябва да отговаря пред бразилските власти за участие в нелегална продажба на билети за състезанията. Той продължава да отрича всички обвинения.

71-годишният Хики, който беше временно отстранен от длъжност в европейския комитет и този на Ирландия, който оглавяваше, беше пуснат под домашен арест, но паспортът му беше отнет, за да не може да напуска страната.

Томас Бах пък пропусна церемонията по откриване на параолимпийските игри. Той обави, че не може да пропусне погребението на бившия президент на Германия Валтер Шел, с когото го свързваше дългогодишно приятелство.

Коментари: 0