Порой и градушка потопиха Истанбул

Трима ранени след пожар от падане на кран и разрушени стени, материалните щети са огромни

Порой и градушка потопиха Истанбул
3599 ~ 1 мин. четене

Порой и едра градушка буквално превърнаха улиците на Истанбул в реки и потопиха града. Валежът, продължи близо 20 минути и нанесе огромни щети, предаде БТА. Има повредени покриви, изпочупени прозорци, избухнаха пожари, реки от вода заляха пътищата. Преустановено бе движението в европейската част на мегаполиса. Летището Ататюрк за кратко преустанови работа, самолетите се отклоняваха към други летища.

Строителен кран е паднал върху покрива на гарата Хайдарпаша на азиатския бряг на мегаполиса и наранил един човек, който бе настанен в болница. От падането на крана е избухнал пожар, който бързо билпотушен.

Пострадало е и арменското гробище, намиращо се в квартала Пангалтъ,община Шишли. От бурята се е съборила една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени. От центъра за бедствия и кризи към истанбулската голяма община съобщиха, че за 20 минути са паднали 40 литра валежи на квадратен метър; 372 мълнии са регистрирани по време на пороя.

Мълния поразила дървен склад в квартала Кяътхане, избухнал е пожар, но бил овладян от екипи на пожарната.

Вчерашният порой е вторият, който порази Истанбул в интервал от 10 дни. На 18 юли пороен дъжд причини силни наводнения и материални щети. Пороен дъжд, придружен с градушка и гръмотевици, се е изсипал в района около ГКПП Капъкуле.

От одринската метеорологична служба съобщават,че на Капъкуле е валяла градушка с големина на орех. Изпочупени били стъклата на много коли, нанесени са и други щети. Градушката е поразила и слънчогледовите насаждения в Одринско.

 

Подкрепи Economic.bg