Пощите няма да се приватизират, спасяват ги с евросредства

До средата на месеца ще е готова стратегията за БДЖ, обяви Московски

Пощите няма да се приватизират, спасяват ги с евросредства

Снимка: МТИТС

136 ~ 1 мин. четене
Приватизацията на „Български пощи“ не е заложена в програмата на правителството, още повече, че дружеството е в забранителния списък. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента.

Работим в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на „Български пощи", каза министърът и коментира, че заедно с вицепремиера Томислав Дончев са насочили своите усилия към това „Български пощи“ да стане бенефициент по европейските програми.

Московски каза още, че в предишния си мандат кабинетът е работил, за да докаже на независимия регулатор необходимостта от държавна субсидия за „Български пощи“, защото дружеството изпълнява предимно социална функция, и добави, че това също е увеличение на приходите на пощенската компания.

По отношение на състоянието на националния железопътен превозвач, министър Московски припомни, че стратегията за оздравяването му ще бъде готова до средата на месеца, като същата е базирана върху баланса между съкращаване на разходи и извършване на необходимите инвестиции в дружеството. Най-вероятно стратегията ще обхване 10-годишен период.Подкрепи Economic.bg