Пострадалите от „Олимпик“ излизат на протест пред КФН

В петък срещу събота ужилените от фалиралата застрахователна компания, паркираха автомобилите си пред Народното събрание

Пострадалите от „Олимпик“ излизат на протест пред КФН
1040 ~ 1 мин. четене
Пострадалите от вече фалиралата застрахователна компания „Олимпик“ излизат на втори протест днес, но пред сградата на Комисията за финансов надзор (КФН). Гражданите, ужилени от компанията, паркираха колите си в петък срещу събота вечер пред сградата на Народното събрание, а част от исканията им са за оставката на председателя и на служители на комисията.

От българския надзор обявиха, че нямат правото да контролират работата на „Олимпик“, тъй като компанията е регистрирана в Кипър.

Общо потърпевшите от фалиралата компания „Олимпик" са около 200 хил. души, а всеки от тях трябва да сключи нова застраховка към друга компания за своя сметка. След това, евентуално, ще си получи парите за оставащия период по полиците на "Олимпик". Това обаче зависи от сумата, която кипърските регулатори ще успеят да съберат след осребряването на активите на фалиралия застраховател. Ако средствата не стигнат, няма да могат да се покрият пълните загуби.


Подкрепи Economic.bg