Prada спира използването на животинска козина от 2020 г.

Все повече модни брандове поемат ангажимент към потребителие с отношение към животните

Prada спира използването на животинска козина от 2020 г.

Снимка: БТА

Модната къща Prada обяви, че ще спре да използва животинска козина от следващата година. Така модният гигант влиза в списъка на компаниите, поемащи отговорност към потребителите и тяхното променящо се отношение към животните. 

Животинската козина няма да бъде използвана в дизайните и новите продукти на марката. Вече произведените обаче ще продължат да се продават.

„Фокусирането върху иновативни материали ще позволи на компанията да изследва нови ширини на креативния дизайн, като същевременно задоволи търсенето на етични продукти“, заяви ръководителят на модната верига Миучия Прада, цитирана от BBC.

Промяната ще влезе в сила с женската колекция пролет-лято на 2020 г., като ще засегне пряко марките Miu Miu, Church's и Car Shoe.

Миналата година британският производител на луксозни стоки Burberry също обяви, че ще преустанови използването на истинска козина, а модната марка Gucci направи това още с колекцията си през пролет-лято 2018.

Активисти призоваха Prada да последва този пример миналата година, когато Humane Society разкритикува бранда, че продава якета с лисичи кожуси. Такива артикули вече не са видими на сайта на компанията. Защитници на животни казват, че Prada е една от най-бързо реагиралите модни марки, решили да премахнат козината, след критика по техен адрес. 

Коментари: 0