Правителството даде 25 млн. лв. на общините за проекти по селската програма

С парите ще бъдат възстановен ДДС, платен от общините по различни европроекти

Правителството даде 25 млн. лв. на общините за проекти по селската програма

Снимка: Economic.bg/Архив

1196 ~ 1 мин. четене
Правителството одобри 25 млн. лв. от централния бюджет, с които ще се възстанови платен от общините ДДС по проекти, финансирани от Програмата за развитие на селските райони и Програмата за морско дело и рибарство. Средствата ще бъдат преведени по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“, който ще ги разпредели на местната власт.

За извършване на плащания по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. и 2014 - 2020 г. са предвидени 23 млн. лв., а за Програмата за морско дело и рибарство за периода 2014 - 2020 г. – 2 млн. лв.

По селската програма през миналия програмен период се финансираха къщите за гости, при които прокуратурата и самият Фонд „Земеделие“, одобряващ проектите, откриха множество нарушения. Заради открити злоупотреби оставки подадоха зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, земеделският министър Румен Порожанов и зам.-директорът на Фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, която трябваше да бъде уволнявана на два пъти от премиера Бойко Борисов.
Коментари: 0