Facebook ограничава правата за излъчване на live видео

Компанията опитва да подобри визуалния анализ на платформата чрез партньорства, оценявани на $7.5 млрд.

Facebook ограничава правата за излъчване на live видео

Снимка: БТА

576 ~ 1 мин. четене
Facebook обяви, че ще започне да ограничава правомощията за това кой може да излъчва видео на живо на платформата, пише The Verge. Стъпката идва след терористичните атаки в Нова Зеландия през март тази година, когато загинаха 51 души в две джамии, а атентатите бяха стриймвани в реално време в социалната мрежа.  

Компанията предприема нова политика, според която на потребителите, нарушили стандартите на Facebook веднъж, ще получат забрана да стриймват видеа за определен период от време. Ограничението се отнася не само за Facebook Live, но и за публикуване на съдържание на други места на сайта. 

Рестрикциите биха сполетели потребители, които са публикували в профила си вреден линк, например към терористичен уебсайт. По-рано Facebook ограничи изявите и на личности като Пол Нелън, Алекс Джоунс и Мило Янопулос. 

„Нашата цел е да сведем до минимум риска от злоупотреба с Live, като същевременно даваме възможност на хората да използват Live по един положителен начин всеки ден“, заяви Гай Роузън, вицепрезидент на Facebook. 

Той изрази надежда, че ограниченията може да се разширят и в други части на платформата. Скоро например на същите тези потребители, нарушаващи общностните стандарти на Facebook, ще се забрани да създават и реклами. 

„След ужасяващите терористични атаки в Нова Зеландия преразглеждаме какво още можем да направим, за да ограничим използването на нашите услуги за причиняване на вреда или разпространение на омраза“, каза Роузън.

Facebook обяви също, че ще си партнира с повече изследователи и университети, за да подобри технологията за анализ на изображения и видео на платформата. Тези партньорства се оценяват на около 7.5 млн. долара.
Коментари: 0