Преработените храни се оказват вредни за здравето

Вижте кои са 5-те основни странични ефекта

Преработените храни се оказват вредни за здравето
3710 ~ 1 мин. четене

Някои обичат да ядат повече, други по-малко, някои са запалени кулинари, а други изобщо не проявяват интерес към готварското изкуство. Истината обаче е, че от храната зависи нашето здраве и пълноценен живот.

Foodpanda подбра няколко от основните вреди на преработените храни. На първо място те водят до пристрастяване. Обработката им променя или премахва важни компоненти от храната, като фибри, вода и хранителни вещества и това променя начина, по който се усвояват и асимилират в тялото.

Също така, преработените храни водят до затлъстяване. Това е така, защото в тях се   съдържа мононатриев глутамат (MSG), високо-фруктозен царевичен сироп и изкуствени подсладители.

70% от храните, които консумираме развалят вътрешната ни екосистема. За да живеем по-здравословно, трябва да консумираме повече пълнозърнести продукти, върху които полезните организми живеят.

Храната е в основата на проблемите с паметта, депресиите и промяната в настроението, защото в действителност, най-голямата концентрация на серотонин се намира в червата, а не в мозъка. Ето защо здравето на дебелото черво може да има такова голямо влияние върху психичното ви здраве.

Преработените храни, могат да доведат до стерилитет. Това е така, заради липсата на достатъчни хранителни вещества и генно модифицираните съставки.

Подкрепи Economic.bg