Billa откри 100-тния си магазин в България

Той се намира в София, веригата ще отвори още нови обекти и в други градове

Billa откри 100-тния си магазин в България

Снимка: Стоян Йотов

4892 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Австрийската търговска верига Billa откри стотния си магазин в България. Той се намира в центъра на София, в нов многофункционален комплекс. Това е 36-ият магазин на търговската верига в столицата.

На тържественото откриване присъстваха австрийският посланик Н. Пр. Роланд Хаузнер, гръцкият му колега Н. Пр. Димостенис Стоидис, зам.-кметът по финансите на Столична община Дончо Барбалов, изп. директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев, бизнесмени, медии и др. Домакин бе управителят на Билла България Бойко Сачански, предаде репортер на Economic.bg.

„Billa внася ноу хау и качество, което допреди години беше непознато на българския пазар. Преди 15 години открихме първия супермаркет в България, тук в София. Сега откриваме юбилейния стотен магазин отново в столицата“, заяви Бойко Сачански.  Той благодари институциите на оказаната подкрепа.

„Ще продължим с инвестициите в София, но и в други градове, така че в скоро време очаквайте още магазини в столицата и останалите български градове“, добави Сачански.

И в този обект веригата предлага широк асортимент от хранителни продукти, напитки, топли и студени готови ястия, зеленчуци, колбаси, подправки и т.н. Продават се и пресни хлебни изделия, изпечени на място.

Магазинът се намира в централен район на столицата с много потребители. Отварянето му създава десетки нови работни места.

„Вашата страна остава важен пазар за тази австрийска търговска верига. 100 магазина свидетелстват, че България е сред лидерите в мрежата на Billa. Това е успешен пример както за австрийския, така и за българския бизнес“, изтъкна Н. Пр. Роланд Хаузнер.

„Чуждите инвестиции са във фокуса на нашето внимание. През следващите години ще положим големи усилия за привличане на такива в София не само в областта на търговията, но и в тези на производството, услугите, високите технологии“, посочи зам.-кметът Дончо Барбалов.

„Ние сме фокусирани върху инвестициите в цялата страна. Присъствието на Billa на дадено място, показва, че то е добро за инвестиране и правене на бизнес. Надявам се тази тенденция да продължи“, отбеляза ръководителят на БАИ Стамен Янев.

Подкрепи Economic.bg