Президентът награждава победителите в „Иновативно предприятие на годината 2018“

Церемонията ще се проведе на 6 декември 2018 г.

Президентът награждава победителите в „Иновативно предприятие на годината 2018“
На 6 декември, четвъртък, Президентът на България Румен Радев и членове на журито ще връчат наградите на 14-о издание на Конкурса „Иновативно предприятие на годината". Рекорден брой новостартиращи и утвърдени компании от разнообразни икономически сектори се борят за наградите в 8 категории. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на иновацията.

Награждаването е част от ежегодния Национален иновационен форум „Интелигентни политики за иновационен растеж“. Той ще се проведе на 6 декември 2018 г., от 10:30 ч. в Хотел „Балкан“, зала „Средец“ (бивш хотел „Шератон“), София. На събитието се представя националният доклад Иновации.бг, който разглежда развитието на политиките за интелигентна специализация на българската икономика. 

Националният иновационен форум „Интелигентни политики за иновационен растеж“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и Единен център за иновации на БАН в медийното партньорство с БНТ, списание „Икономика“, икономически портал Economic.bg и Успелите.бг.

От тази година отличените и номинираните фирми в конкурса „Иновативно предприятие на 2018 г.“ получават и правото да използват марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ за „високи постижения в иновациите“. Победителите и финалистите ще получат възможност да достигнат до потенциални международни партньори и клиенти във всички икономически сфери, в рамките на Еnterprise Europe Network в над 60 държави. 

Форумът е най-представителната национална платформа за сътрудничество, насочена към стимулиране на националната икономика и повишаване конкурентоспособността на българските фирми чрез внедряване на нови технологии.
Коментари: 0