Приемът на европроекти за обучения на заети лица е временно спрян

По програмата ще бъдат извършени промени от управляващия орган

Приемът на европроекти за обучения на заети лица е временно спрян
948 ~ 1 мин. четене
Автор: Венцислав Генков

Приемът на проектни предложения по европейската програма "Обучения за заети лица" е временно спрян, научи Economic.bg. По програмата с бюджет 50 млн. лв., работодатели могат да кандидатстват за повишаване на компетенциите на работниците си чрез обучения по чужди езици и дигитална компетентност. Първоначалният срок за подаване на проекти беше до 30 юни. 

В процедурата в момента се подготвят изменение на условията за кандидатстване от страна на Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". В резултат на което ще бъде удължен и срокът за подаване на проектни приложения с две седмици - до 15 август т.г. 

Проверка показва, че документите за кандидатстване са свалени от платформата ИСУН 2020. Според условията проектни предложения досега можеха да подават микро, малки, средни и големи предприятия самостоятелно или в партньорство. Партньори по програмата на кандидатстващите са работодатели, социални партньори или Центрове за професионално обучение – в случаите когато те са 100% собственост на кандидата. Според „старите“ насоки на програмата партньорите участват в реализацията на проекта, но направените от тях разходи са допустими само за трудови договори.

Процедурата ще бъде отново активна в ИСУН 2020 след нейното изменение. Всички кандидати, които вече са подали проектни предложения по процедурата ще могат да оттеглят предложението си с писмена молба към управляващия орган на програмата или да подадат ново. В оценка ще бъде включен последният по време на подаване проект.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg