Производител на фарове за Mercedes откри развоен център в София

„Одело България“ строи и завод в Пловдив

Производител на фарове за Mercedes откри развоен център в София

Снимка: Одело България

Международната фирма „Одело България“, която строи завод за фарове на Mercedes край Пловдив, откри развоен център в София. 

Компанията е водещ доставчик на автомобилни светлини и работи с гиганти като Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Toyota и др. „Одело“ има заводи в Германия, Словения, Турция и Китай, както и развойни центрове в Щутгарт (Германия) и Бурса (Турция), а общият брой служители надхвърля 4 000. 

R&D офисът в София работи по проекти за задни светлини на автомобили, които ще бъдат в масово производство 2 години след първоначалната проектна фаза. Специалистите в него реализират на практика визията на производителя, вземайки предвид фактори като функционалност, трайност, сигурност и естетика на автомобилния компонент, както и цялостния външен вид на колата.

Развойният център в момента има екип от 10 висококвалифицирани инженери, които вече работят по първия си проект за един от клиентите на „одело“. До края на тази година се очаква екипът да се увеличи до 20 и да достигне общ брой от 40 служители в рамките на 3 години. 

Откриването на развойния център отбелязва реализирането на само една част от планираната инвестиция за 40 милиона евро на „Одело“ в България. Паралелно с него, компанията почти приключи с изграждането на производствен завод за стопове на Mercedes-Benz в Тракия икономическа зона край Пловдив, в който ще работят около 400 човека.

За инвестицията си в страната „Одело България“ е удостоена със Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерството на икономиката, а през март 2019 г. спечели наградата в категория „Инвестиция на зелено“ в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българската агенция за инвестиции.  
Коментари: 0