Прокуратурата разследва приватизацията и дейността на „Полимери“

Заводът бе купен от Николай Банев в средата на 90-те години и спря да работи през 2010 г.

Прокуратурата разследва приватизацията и дейността на „Полимери“
Специализирана прокуратура извършва претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на разследване, свързано с дейността на завод „Полимери“ АД в Девня. Предприятието бе приватизирано от Николай Банев в средата на 90-те години с фонда „АКБ – Форес“. Заводът обаче не работи от 2010 г.

През лятото на 2017 г. премиерът Бойко Борисов Заяви, че приватизацията на „Полимери“ е „разбойническа“ и че е поискал от главния прокурор Сотир Цацаров хората, които са причинили този „пладнешки грабеж“ да понесат отговорност. Още тогава Борисов заяви, че прокуратурата вече разглежда случая с приватизацията на завода, при която фирма за производство на метал и скрап купи терена.

Веднага след изказването на Борисов имаше отговор от страна на Николай Банев. В отворено писмо той заяви, че още през първите две години след приватизацията са инвестирани в „Полимери” повече от 30 млн. германски марки - в нова инсталация за очистка на диафрагмения каустик и в мероприятия за енергийна и логистична ефективност.
Коментари: 0