Путин иска да възстанови напълно отношенията със САЩ

Това ще бъде труден път, смята руският президент

Путин иска да възстанови напълно отношенията със САЩ
Автор: Александра Сотирова

Москва е готова да възстанови изцяло отношенията си със САЩ, но това не е проста задача. Tова заяви президентът на Русия Владимир Путин по повод победата на Доланд Тръмп на президентските избори в Америка.

„Слушахме предизборните изявления на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, които бяха насочени към възстановяване на отношенията между Русия и САЩ. Разбираме и сме наясно, че това ще бъде труден път с оглед на деградацията, в която за съжаление са отношенията между двете държави", - добави руският президент.

"Това, че руско-американските отношения са в такова състояние, не е наша вина. Русия е готова и иска да възстанови всички връзки със Съединените американски щати", категоричен е руският президент. Той отново подчерта, че възстановяването на отношенията няма да е лесно, но Русия е готова да измине своята част от пътя и да направи всичко възможно да създаде устойчиви отношения между двете големи сили.

Президентската надпревара за Белия дом бе спечелена от Доналд Тръмп, който вече е 45-ият президент на САЩ с 289 гласа от членовете на избирателната колегия. За победата бяха необходими 270 гласа. Неговият съперник Хилъри Клинтън до момента получи 218 гласа и вече поздрави Тръмп за победата му.

Коментари: 0