Путин спира всички пътнически полети до Египет

Днес полетите до Шарм ел Шейх бяха отменени и от Великобритания

Путин спира всички пътнически полети до Египет

Руският президент Владимир Путин отменя всички пътнически полети до Египет, след като получи препоръка от директора на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников. Това се случи след извънредното заседание на Националния съвет за сигурност, предава РИА Новости.

Русия трябва да спре всички пътнически полети до Египет, докато не се изяснят причините за самолетната катастрофа в Синайския полуостров, заяви прессекретарятът на държавния глава Дмитрий Песков.

"Докато не разберем истинските причини за случилото си, смятам за удачно да спрем руските полети до Египет", каза още той. "Това важи преди всичко за туристическите маршрути". "Държавният глава се съгласи с тези препоръки. Путин възложи на правителството да изработи механизми за реализиране на препоръките и обезпечаване връщането на руските граждани в родината", съобщи още Песков.

Най-голямото бедствие в историята на Руската федерация бе на 31 октомври. Тогава пътническият самолет Airbus A321 се разби по време на полет от Шарм ел Шейх към Санкт Петербург, като всичките 224 души на борда загинаха.

Все още не са изяснени причините за катастрофата. Възможните версии са терористичен акт и техническа неизправност по машината, като САЩ и Запада твърдят, че на самолета е имало бомба и най-вероятната причина е терористичният акт.

Днес полетите до Шарм ел Шейх бяха отменени и от Великобритания и Белгия. Според пресслужбата на Кремъл, Дейвид Камерън не е обявил за причините, поради Лондон спира полети до Шарм ел Шейх, пише Комерсант”.

Коментари: 0