Qualcomm потвърди, че работи по 7nm чип за 5G телефони

Той ще се появи в края на годината, когато ще бъдат пуснати и първите 5G мрежи

Qualcomm потвърди, че работи по 7nm чип за 5G телефони

Снимка: Pixabay

600 ~ 1 мин. четене
Qualcomm потвърди, че неговата „предстояща водеща мобилна платформа“ ще включва процесорна система (разбирай Snapdragon, бел.р.) базирана на по-бърз и по-ефективен 7-нанометров процесор. До представянето му по-късно през есента не се очакват повече подробности, но по всичко личи, че той ще е съвместим с модема Snapdragon X50 5G. При това точно навреме за пускането на първите мрежи от ново поколение, пише Engadget. 

Анализаторите не очакват 7nm чип да бъде лансиран масово до началото на 2019 г., тъй като производителите на Android телефони започват едва тогава да представят своите водещи устройства. 

Новината за бързия чип не е изненада, тъй като отдавна в средите се носят слухове за него. Освен това Apple също се кани да внедри 7nm процесори в бъдещите си iPhone модели, като не е изключено това да стане още с тези, които ще дебютират идния месец. 

Що се отнася до Qualcomm, под въпрос остава на кого ще се довери за самото производство. Доскоро компанията разчиташе на Samsung, но сега не е изключено да се върне към TSMC. Подкрепи Economic.bg