Радан Кънев: Ще подкрепим премиер, предложен от ГЕРБ

Много е вероятно съвсем скоро да има правителство, каза лидерът на ДСБ

Радан Кънев: Ще подкрепим премиер, предложен от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

80 ~ 1 мин. четене
ГЕРБ ще предложат премиер при условията, при които разговаряме – коалиционно споразумение, програмна декларация. Ще подкрепим премиера, който ГЕРБ предложи. Това заяви Радан Кънев от Реформаторския блок след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Попитан за възможността той бъде предложен за премиер, Радан Кънев каза, че не би обсъждал тази хипотеза, и смята, че тя е с изключително малък шанс.

Много е вероятно съвсем скоро да има правителство, каза лидерът на ДСБ. От Реформаторския блок заявили пред държавния глава позицията си, че при сегашните изборни резултати е много важно да се състави правителство с първия мандат - с този на ГЕРБ, а не да се върти рулетката, каза Кънев.

Кънев допълни, че в ГЕРБ ще бъде взето решение кой е техният кандидат за министър-председател.

Не сме обсъждали състава на правителството, категоричен беше Радан Кънев. Той отказа да коментира колко министерски кресла ще получат Реформаторите, ако участват в кабинет с ГЕРБ. Не са коментирани и имена, заяви Кънев.

Радан Кънев каза още, че от Реформаторския блок ще представят своите предложения за министри днес, като уточни, че те не са нито осем, нито девет, а отговарят на получения от тях резултат на изборите.

В сряда се очаква президентът да връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ за съставяне на кабинет.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg