Ралито на британската лира продължава

Европейските акции нарастват след споразумението между Гърция и МВФ

Ралито на британската лира продължава

Валутни пазари

Ралито на петрола притисна надолу зелените пари срещу канадския долар. В допълнение дойде и фактът, че Канадската централна банка беше по-агресивна от очакваното, въпреки че остави лихвите без промяна на нива от 0.5%. Първа подкрепа е 1.2920.

Австралийският долар консолидира пред 200-дневната пълзяща средна, която е на 0.7255 и е добра съпротива.

Новозеландският долар попадна на разпродажби и тества подкрепата при 100-дневната пълзяща средна на 0.6723.

Британският паунд отново растеше, а еврото остана почти без промяна на нивата около 1.1150 срещу долара.

 Лихви

Доходността по пет, десет и трийсет годишните американски държавни облигации нарасна в сряда съответно с 0.8, 1.1 и 2.7 базови пункта.

Цената на гръцките облигации скочи и свали доходността на десет годишните книжа под 7% за първи път след ноември. Това развитие дойде след достигнатото споразумение с кредиторите за облекчение на дълга. Доходността по всички европейски облигаци падна като спада е от 5 базови пункта при германските, 7 базови пункта при италианските, шест базови пункта при испанските и 6 базови пункта при португалските облигации.

Суровини 

Много спокоен ден при ценните метали като цените им консолидираха около дъната за деня.

Медта продължи да нараства благодарение на добрите данни за продажбите на жилища в САЩ преди два дни. Съпротива са нивата при 213.5 долара.

Петролът се търгува близо до нивата от 50 долара за барел след като удари най-високи нива за последните седем месеца. Това стана заради данни, показали спад на производството и запасите в САЩ. 

Капиталови пазари

Европейските акции продължиха да се повишават като начело на растежа бяха банките от периферните европейски икономики. Те получиха сила от споразумението между Гърция и МВФ за облекчаване на дълга.

На Уолстрийт бяха отчетени растежи като причината за скока беше поскъпването на петрола.

Коментари: 0