Рекордно високи нива на Уолстрийт

Скок на петрола при подновения натиск от ОПЕК

Рекордно високи нива на Уолстрийт
3692 ~ 2 мин. четене

Доларът отстъпи част от печалбите си вчера като двойката долар/йена слезе под нивата от 111. Движенията следват тези при доходността на американските облигации, които се продаваха при консолидация на пазара и предстояща спокойна седмица. Междувременно акциите на Уолстрийт се търгуваха на рекордно високи нива.

Представителят на Фед Стенли Фишер коментира, че Фед е близо до двойната си цел. Той направи интересни коментари и по отношение на потенциалната политика на Тръмп. Накрая Фишер отбеляза опасността от търговски войни и повтори значението на независимостта на Фед.

В същото време Марио Драги говори пред европейския парламент и отбеляза нарасналите геополитически рискове след победата на Тръмп и Брекpит. Той защити програмата си за изкупуване на корпоративни облигации и отбеляза, че ЕЦБ подкрепя възстановяването в еврозоната и ще действа, ако се наложи, за да го защити.

Доларът падна вчера на валутните пазари, тъй като беше надкупен през последните дни и може би ще консолидира тази седмица, тъй като няма видими катализатори, които могат да го раздвижат.

Еврото остава под пробитите нива, но е стабилно благодарение на слабостта на зелените пари. Драги отбеляза готовността си да действа ако е необходимо и облекчените монетарни условия от ЕЦБ. Вероятността за слабост на единната валута обаче остава заради близките и по-далечните политически рискове.

Предстоящи събития за деня:

17.00 САЩ – Продажби на съществуващи жилища, октомври

Спря ръста на доходността по облигациите

Американските облигации подновиха равнинния тренд.

Пазарите в момента оценяват шансовете за повишение на американските лихви през декември на 100% спрямо 80% ден преди президентските избори.

Скок на петрола при подновения натиск от ОПЕК

Златото се търгуваше вчера на дъна от 1205 долара преди да се възстанови до 1217 долара за тройунция. Съотношението злато/сребро се търгува в добър възходящ канал след дъното от началото на юли на 65 като понастоящем се намира на 73 докато дилърите предпочитат златото пред среброто.

Базовите метали отчетоха широко рали като медта получи подкрепа от нов спад на запасите. Тя се търгува около 250 долара за тройунция. Желязната руда обаче не последва другите базови метали заради нарастващите запаси и песимизма около бъдещото търсене.

Фючърсите на петрола завършиха на около три седмични върхове подкрепени от новия натиск от ОПЕК за преодоляване на различията  преди ключовото заседание през следващата седмица на което се очаква намаляване на производството. Според руския президент Владимир Путин вероятността за споразумение на 30 ноември във Виена е голяма. Той потвърди ангажимента си, че ще направи всичко което представителите на картела очакват от Русия.

Рекорди на Уолстрийт

Американските акции се търгуваха на рекордни нива за всички времена. Индекса Стандард енд Пуърс удари нов връх от 2198. Оптимизма идваше от подновените усилия на ОПЕК, които доведоха до ръст на енергийния сектор.

Подкрепи Economic.bg