Ремонтите по бул. „България“ ще продължат до 10 септември

Предвидено е изграждането на два нови светофара, каза кметът на София

Ремонтите по бул. „България“ ще продължат до 10 септември

Снимка: Facebook/Йорданка Фандъкова

2633 ~ 2 мин. четене

Цялостната реконструкция на бул. „България“ трябва да приключи до 10 септември, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на участъка от околовръстния път до моста над р. Бояна, който в момента се ремонтира. Неговата реконструкция ще приключи до средата на следващата седмица, след което ремонтните дейности се прехвърлят от другата страна на булеварда – от колелото на бул. „Пушкин“ до околовръстния път.

„Използвахме намаленото движение в града по време на извънредното положение и ремонтирахме участъка от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Т. Каблешков“. Сега работим по най-слабо натоварения участък от булеварда, за да намалим затрудненията за хората. По план работите тук трябва да приключат в средата на следващата седмица, ако времето позволява“, обясни Фандъкова.

В участъка от околовръстния път до моста над р. Бояна, чийто ремонт струва 33 млн. лв., и от колелото на бул. „Пушкин“ до околовръстния път са предвидени два нови светофара. Целта е да се осигури по-голяма безопасност за пешеходците.

В участъка на бул. „България“ от бул. „Гоце Делчев“ до колелото в „Бояна“ при бул. „Пушкин“ ще се изгради и велоалея, която ще бъде маркирана по тротоара и ще е двупосочна.

„Предстои да стартира и ремонтът на участъка от бул. „България“ – от бул. „Т. Каблешков“ до бул. „Гоце Делчев“ в посока център. Ще има неудобства за движението, но се надявам, че всички шофьори ще са съгласни да изтърпим малко неудобства, защото се вижда ефектът. Най-късно до 10 септември трябва да приключат дейностите по булеварда. Ако останат незавършени дейности, работата по тях ще продължи през 2021 г., защото по време на учебната година не може да си позволим да затваряме бул. „България“, каза още Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg