Русия забранила на държавните си служители да почиват у нас

Това ще доведе до сериозен удар върху летния сезон у нас, каза Петър Кънев от БСП

Русия забранила на държавните си служители да почиват у нас
3677 ~ 1 мин. четене
На всички служители в силовите структури на Русия е забранено със заповед да летуват у нас. Това ще доведе до сериозен удар върху летния сезон у нас, защото техният брой е около 5 млн. души и са едни от най-добре платените. Това съобщи в Бургас народният представител от БСП Петър Кънев.

Данните са били изнесени от наши туроператорски фирми на среща на техни представители с депутати от икономическата комисия в Народното събрание.

Според Кънев ще пострада целия бранш, но най-вече този по Южното Черноморие, тъй като това е предпочитан от руснаците район. Той добави, че такива заповеди има и за всички ветерани и всички други държавно субсидирани от руското правителство почивки у нас - най-вече детски лагери.

Добре е, че правителството прави опити за компенсация с туристи от Полша, Чехия, Азърбайджан и Казахстан, коментира още Петър Кънев.

Кабинетът е взел решение на руски туристи, пребивавали многократно в България, да бъдат издавани едногодишни визи, а социалистът смята, че документите трябва да бъдат минимум тригодишни. Кънев е категоричен че отливът е и заради кризата от ембаргото в Русия, но и заради „непремерените изказвания на управляващи български политици".
Коментари: 0