Руската „Сбербанк” пуска онлайн парични преводи в България

Услугата ще е достъпна в общо 14 европейски страни, като ще се използва мобилно приложение

Руската „Сбербанк” пуска онлайн парични преводи в България

Руската държавна банка „Сбербанк” стартира услуга за парични преводи към 14 европейски страни, сред които и България. Прехвърлянето на средства в чужбина става чрез приложението „Сбербанк Онлайн”, като е достатъчно да знаете номера на сметката на получателя, неговото име и фамилия и името на банката в която е сметката.

Първите, които ще могат да използват тази опция, са собствениците на устройства с операционна система iOS, а по-късно тя ще е се появи и за Android.

В съобщението на сайта на банката се казва, че на първия етап към услугата ще бъдат включени 14 европейски страни: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Кипър, Литва, Холандия, Португалия, Финландия, Франция, Естония. Отбелязва се, че в бъдеще броят на страните за превод ще нараства постоянно.

„За да извърши трансфер, клиентът трябва да избере опцията„ Чужбина ”в мобилното приложение на „Сбербанк Онлайн”, след това да избере страната и да посочи сумата на превода. След това въведете номера на банковата сметка, името на банката, името и фамилията на получателя. В рамките на максимум три работни дни парите ще се появят в сметката на получателя. Максималният лимит за паричните преводи зависи от страната, а размерът на таксата за транзакция е 1%”, казава в съобщението си „Сбербанк”.

Коментари: 0