Руски туроператор фалира, изостави 750 туристи в Турция

Ted Travel преустановява дейността си и руските туристи се завръщат

Руски туроператор фалира, изостави 750 туристи в Турция

Руският туроператор Ted Travel преустановява дейността си. Това става ясно от официално съобщение в сайта на компанията. Туристическата агенция е специализирана в екскурзии до Турция, която е най-масовата дестинация за клиентите им.

От официалния текст се разбира, че решението на Тед Travel е свързано с резкия спад в търсенето на пътувания до Турция заради сложната епидемиологична обстановка в страната. От туроператора отказват информация пред руските медии.

Според „Ростуризъм” в момента в Турция има около 750 клиенти на агенцията, а броят на продадените екскурзии е около 3000. Първата група руски клиенти ще бъде извозена от Турция до Русия утре, 26 август - това заяви ръководителят на Федералната агенция по туризъм Олег Сафронов на извънредно заседание заради случващото се.

Той каза още, че днес с турския посланик в Русия ще обсъдят недопустимото изгонване на руските туристи от хотелите в Турция. "Ние получихме информация, че в Турция има изгонени нашите граждани. Това са незаконни действия ", - добави Сафонов. Русия призова компетентните органи на Турция с цел предотвратяване на подобни инциденти, съобщава "Интерфакс".

От „Ростуризъм” обаче оспорват мотивите на туроператора и пишат, че той е прекратил дейността си заради дъмпинг, а не заради вируса в страната.

Ted Travel е регистриран през 2016 г. туроператор, но според експертите компанията започна активна дейност през тази година. От офертите на туроператора ежеседмично са се възползвали около 700 туристи.

Всички засегнати от промяната в дейността на туроператора най-вероятно ще получат обезщетение, тъй като той е застрахован от две компании. 

Коментари: 0