Ryanair ще лети над Атлантика само за 15 долара

Ирландската авиокомпания планира евтини полети между над 20 града в Европа и САЩ

Ryanair ще лети над Атлантика само за 15 долара
280 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Базираната в Ирландия нискотарифна авиокомпания Ryanair е обявила планове за стартиране на собствена нискотарифна услуга по трансатлантическите маршрути. Тя ще предлага превози между Европа и САЩ на уникалната цена от 15 долара.

Този ход със сигурност ще предизвика вълнения сред големите европейски авиокомпании, които напоследък разчитат основно на превози на къси разстояния, носещи им по-големи приходи и по-малко разходи. Те виждат заплаха за бизнес стратегията си в лицето на Ryanair и Easyjet. Очаква се новата идея значително да увеличи приходите на двете нискотарифни компании, предаде Financial Times.

Но това едва ли ще се случи преди 2020 г.  Благодарение на процъфтяващото търсене от страна на все по-заможната азиатска средна класа, поръчките на световните лидери в самолетостроенето Boeing и Airbus са по-пълни от всякога. Затова и от Ryanair заявиха, че на клиентите им може да се наложи да почакат 4-5 г., докато превозвачът натрупа необходимата бройка самолети. От ирландската авиокомпания заявиха, че планират полети между над 10 града в Европа и още толкова в САЩ.

Основно за Европа ще бъде лондонското летище Станстед. Почти сигурно ще се използват и тези в ирландската столица Дъблин, германските Берлин и Кьолн, както и някои летища в Испания, Италия и скандинавските страни. В САЩ очакваните дестинации са предимно по източното крайбрежие – Бостън, Чикаго, Маями, Ню Йорк и Вашингтон.  

Според Кени Джейкъбс, шеф на маркетинга на Ryanair, цените на редовните еднопосочни билети ще започват от 99 паунда (148 долара). Ще съществува и странната промоционална мярка, осигуряваща връщане за по-малко от 10 паунда (15 долара).

Коментари: 0