От „Аерофлот“ се надяват на полети до ЕС още през 2020 г.

Това каза генералният директор на компанията Виталий Савельев

От „Аерофлот“ се надяват на полети до ЕС още през 2020 г.

Снимка: Pixabay

632 ~ 1 мин. четене

Генералният директор на „Аерофлот“ Виталий Савельев се надява, че полетите от Русия до Европейския съюз ще се възобновят през 2020 г. Според него държавите членки се отказват от полетите към и от неговата страна заради масовото тестване там, което води до повече обявени случаи на заразени с COVID-19.

На въпрос дали има надежда за възобновяване на полетите, той отговори „разбира се“. „Много държави от ЕС не ни допускат. Но веднъж на две седмици Европейският съюз ревизира, прави друга оценка и има надежда, че те все пак ще ни пуснат“, казва той, цитиран от „РИА Новости“.

Русия през август възобнови полетите с Турция, Танзания, Великобритания и Швейцария. Руснаците вече започнаха да резервират полети, хотели и турнета в чужбина за Нова година. Тайланд оглави търсенето, въпреки че все още не е известно кога ще се възобновят полетите от и до страната.

„Победа“ изпревари „Аерофлот“ по брой превозени пътници през юли. Нискотарифната авиокомпания дори показа незначителен ръст на трафика на годишна база, макар в отрасъла като цяло той да намалява с 52.8%.

Подкрепи Economic.bg