Samsung пак пуска в продажба гърмящия Galaxy Note 7

Телефоните са с по-слаби батерии

Samsung пак пуска в продажба гърмящия Galaxy Note 7
2720 ~ 1 мин. четене
Южнокорейската компания Samsung обяви официално, че отново ще пусне в продажба модела си Galaxy Note 7, който миналата година бе изтеглен от пазара заради запалване на батериите.

За минимизиране на риска от взривове е направена модернизация и са поставени по-слаби батерии с капацитет 3000 или 3200 mAh. Samsung възнамерява да продава и компоненти за тези смартфони, като например чиповете и модулните камери, пише Kaldata.com.

По-рано тази година се появи информация, че възстановените смартфони ще се появят единствено на пазарите в развиващите се страни, като например Индия и Виетнам. Тези данни все още не са потвърдени.

Samsung има около 2,5 милиона броя Galaxy Note 7. Към смелата стъпка с връщането на взривоопасните смартфони на пазара се налага да се пристъпи, за да се намалят разходите и да се направят икономии. В противен случай Samsung ще трябва да заплати огромна глоба за замърсяване на околната среда, тъй като според законите на Южна Корея складираните запаси със смартфони Galaxy Note 7 трябва да бъдат утилизирани по съответния законов ред.

Утре пък, 29 март, се очаква представянето на новия флагман на корейската компания - Samsung Galaxy S8.

Подкрепи Economic.bg