Samsung поевтиня с 22 млрд. долара

Загубите са заради Samsung Galaxy Note 7

Samsung поевтиня с 22 млрд. долара

Капитализацията на южнокорейския производител на електроника Samsung Electronics днес намаля с 14 млрд. на фона на очакванията, че загубите за компанията, свързани с изтеглянето на смартфоните Samsung Galaxy Note 7, ще бъдат много по-значителни, отколкото се очакваше.

В същото време на базата на търговия в петък, акциите на Samsung поевтиняха с 3,9%, като по този начин, за двете пазарни сесии стойността на компанията намалява с $2 млрд.

Компанията още на 2 септември заяви, че ще изтегли от търговската мрежа Samsung Galaxy Note 7 заради дефекти в батерията на устройството. През това време станаха известни и нови случаи на проблеми със смартфона, сред които дори излезе информация, че кола се е взривила заради оставен Samsung в нея, докато се е зареждал.

Авиокомпаниите Qantas Airways, Jetstar, Virgin Australia, Tiger Airways забраниха на пасажерите да използват Galaxy Note 7 на борда на самолетите си. 

По преценка на компанията рискът от избухване съществува при всеки 24 на един милион произведени мобилни устройства. Новият модел бе пуснат на пазара на 19-и август и до момента са продадени 2.5 млн. устройства. 

Коментари: 0