Samsung представи първия си телефон с тройна камера

Galaxy A7 е смартфон от среден клас

Samsung представи първия си телефон с тройна камера

Снимка: Samsung

6938 ~ 2 мин. четене
Южнокорейският гигант представи своя първи смартфон с тройна основна камера. Компанията показа в четвъртък модела Galaxy A7, с който ще опита да отговори на все по-силната китайска конкуренция. 

Устройството има три обектива: 
  • Основен – с резолюция 24 MP и отвор на диафрагмата f/1.7 
  • Ултраширок (120°) – с резюлция 8 MP и отвор f/2.4 
  • Depth обектив (за дълбочина) – с резолюция 5 MP и отвор f/2.2 
Предната камера пък е 24 MP и има регулируема LED светкавица, която идва в подкрепа на любителите на селфи снимки, така че да им даде възможнсот за по-ярки и ясни изображения, особено когато около тях е тъмно. 

Боке ефектът (изолирането на обекта и размазването на фона отзад) е възможно както с тройната задна камера, характеризираща се със сравнително светлосилни обективи, така и с предната – чрез режима фокусиране Selfie Focus. 

Екранът на Galaxy A7 е 6-инчов Super AMOLED. Устройството разполага и с добре познатия от други Samsung модели Инфинити дисплей. Телефонът има и Dolby Atmos технология, осигуряваща по-добър звук. 

Смартфонът идва в три цвята – син, черен и златен. Оборудван е и с Bixby и Samsung Health. 

Официалните продажби на Galaxy А7 в България ще стартират през месец октомври.

Напоследък мобилният бизнес на Samsung страда от силната конкуренция на китайски играчи като Huawei и Xiaomi, които предлагат сполучливи устройства в средния клас, които са на по-достъпни цени. Южнокорейският гигант понесе критики, че не предлага достатъчно иновации, с които да задържи потребителите и сега се опитва да предприеме нова стратегия. 

Galaxy A7 е първият смартфон на марката, който обещава иновации и по-интересни функции на достъпни цени. За сравнение Huawei пусна първия в своето портфолио, а и в света изобщо, телефон с тройна камера тази година и то в своя модел от висок клас P20 Pro. 
Подкрепи Economic.bg