САЩ ще изнасят двойно повече втечнен природен газ през 2019 г.

Така те се превръщат в третия по големина износител на LNG в света

САЩ ще изнасят двойно повече втечнен природен газ през 2019 г.
Миналата година САЩ бяха една от 19-те страни, изнасящи втечнен природен газ (LNG) и изиграха относително малка роля на световния пазар. За да бъдем точни, износът на втечнен природен газ от САЩ представлява само 5% от глобалния пазар. Нов доклад обаче показва, че САЩ значително ще увеличат капацитета си за износ през следващата година и така ще се превърнат в значим играч на глобалния пазар.

До края на 2019 г. Съединените щати ще могат да изнасят двойно повече втечнен природен газ (LNG), показват данните от доклада на Energy Information Administration (EIA).

Производителите на втечнен природен газ в момента имат възможността да изнасят 37.2 млрд. куб. метра na ден. От следващата година обаче в търговска експлоатация влизат още терминали за втечнен природен газ и се очаква те да увеличат експортния капацитет на САЩ до 92 млрд. куб. метра газ. Става въпрос за две нови линии за износ на терминалите Corpus Christi в Тексас и Sabine Pass в Луизиана, както и всички 10 малки модула за втечняване в съоръжението за втечнен природен газ на остров Elba в Джорджия.

Има още няколко проекта за износ на LNG, които са предложени на Федералната комисия за енергийно регулиране, която контролира разположението и изграждането на съоръжения за износ на втечнен природен газ.

Така на това ниво Съединените щати ще бъдат третият по големина износител на LNG в света зад Австралия и Катар.
Коментари: 0