\"Сенсата\" с приз за иновации

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи отличието в Четвъртия конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите към БТТП

\

Снимка: МИ

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов отличи „Сенсата технолоджийс България“ като победител в категорията за иновативно предприятие в Четвъртия конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите към Българска търговско-промишлена палата (БТТП).

„Приветствам инициативата на БТТП и Съвета по иновации, защото иновациите са част от политиката и приоритетите на Министерство на икономиката. Един от механизмите, с които работим в тази посока е концепцията за Индустрия 4.0, която наскоро приехме. Уверен съм, че Индустрия 4.0 ще промени облика на българската икономика“. С тези думи той връчи наградата на „Сенсата технолоджис България“, която стана и Инвеститор на годината за 2016 г. на официалните награди на Българска агенция за инвестиции (БАИ). 

Българското дъщерно дружество на американската Sensata Technologies произвежда електромеханични сензори за автомобилната индустрия и има два има два високотехнологични завода в България – в гр. Ботевград и в гр. Пловдив, както и Бизнес център в София с развойно звено, звено механизация, най-голямата в света тестова лаборатория на компанията, Център за обслужване на клиенти и Център за споделени услуги.

„Иновациите са водещи за развитието на икономиката, защото светът се променя бързо и ние трябва да отговаряме адекватно на действителността като предлагаме високотехнологични продукти“. Това каза генералният мениджър на „Сенсата технолоджис България“ Томи Вер Елст при получаването на приза и благодари на Министерство на икономиката и БТТП за подкрепата, която оказват на бизнеса в разработването на нови технологии, които са лостът към една иновативна и конкурентоспособността икономика и подчерта, че само за миналата година са инвестирали в иновации над 1 млн. лева. По думите му иновациите са механизмът, с който ще се задържат младите и енергични хора в България.

Коментари: 0