„Шарли Ебдо” със скандална карикатура след атентатите в Париж

Сатиричният вестник отправи предизвикателно послание с корицата си

„Шарли Ебдо” със скандална карикатура след атентатите в Париж

Френският сатиричен вестник „Шарли Ебдо” отново скандализира обществеността след като пусна карикатура, свързана с атентатите в Париж. Трагичните събития в Париж потресоха целия свят. По време на атентатите загинаха над 130 души и други 350 бяха ранени. Това е вторият пореден терористичен акт след януарските атаки, които бяха насочени именно срещу сатиричния вестник. 

На картината е нарисуван мъж, който пие от високо вдигната чаша, а течността се излива от дупки куршуми по тялото му. Цитатът под снимката гласи - "Те имат оръжия, а ние имаме шампанско".


В друга карикатура сатириците са написали посланието: "Приятели от целия свят, благодарим ви за #prayforParis, но на нас не ни е нужна религия! Нашата вяра е в музиката, живота, целувките, шампанското и щастието! #ParisisaboutLife ("Париж е живот")".


Изданието публикува и декларация, в която осъжда кървавите терористични нападения още на 14 ноември. В нея пише, че екипът на Charlie Hebdo изразява възмущението си и споделя мъката на близките на жертвите на терористичните нападения в Париж.

Това е втората карикатура на изданието, посветена на атентатите в Париж на 13 ноември. На карикатурата "Французите се връщат към нормалния живот" са нарисувани призраците на загинали, които носят франзели под мишница.


Коментари: 0